Vojska in Jezus

Jezus je dejal: »Moje kraljestvo ni od tega sveta. Ko bi bilo moje kraljestvo od tega sveta, bi se moji služabniki bojevali, da ne bi bil izročen Judom, toda moje kraljestvo ni od tod.« (Jn 18,36) Jezusove besede so dokaz, da vojska ni del Boga. Vojska je del tega sveta in ni del notranjega kraljestva. Je proti Jezusu, Kristusu in del satanskih sil, ki delujejo proti Bogu. Seveda velja enako za vojaške kurate, papeško gardo, vatikansko policijo … ter seveda za vatikansko vojsko. Vatikanska vojska so vsi katoliki v katerekoli državni vojski ali kje drugje, ki se s takšnim ali drugačnim nasiljem borijo proti drugim, predvsem drugače mislečim in drugače verujočim. Stalinovo vprašanje, koliko divizij ima papež, kaže na veliko nepoznavanje katoliške cerkve. Ta ima na tisoče divizij, razporejenih praktično po vsem svetu. Veliko več kot jih je takrat imel Stalin.

»Sklepati moramo, da sta Jezus in apostolska Cerkev imela do (pozitivnih, potrebnih državnih) ustanov (vključujoč vojsko) izrazito pozitiven pogled in odnos,« pravi katoliški vojaški vikar Jože Plut, sicer državni uslužbenec.[1] Ali se vojaški vikar šali ali misli resno: Jezus naj bi imel do vojske izrazito pozitiven pogled in odnos? Ali ni Jezus rekel: ljubite svoje sovražnike in kdor prime za meč, bo z mečem pokončan. To jasno kaže, kakšen odnos je imel Jezus do vojske. Vojsko in vojno je v celoti zavračal. To potrjujejo tudi njegove besede, da ni prišel, da bi razveljavil zakone – torej ni razveljavil zakona Ne ubijaj!

Katoliška cerkev že ves čas diskreditira Jezusa, Kristusa in ga prikazuje v napačni luči. Tudi v Sloveniji. Zakaj?

______________
[1] Za pravice človeka, str. 53 in 54.

Vojna je zlo!

Generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres je konec aprila 2022 obiskal Ukrajino in vojno označil za zlo in absurdno.

Vojna je čisto zlo!

Vojna je čisto zlo in stroj za mletje človeškega mesa. (Hrvaški pisatelj in novinar Hrvoje Ivančić)

Stara laž

Vsak ambiciozen bodoči imperij v tujini razglaša, da osvaja svet, da bi mu prinesel mir, varnost in svobodo, ter da žrtvuje svoje sinove le za najbolj plemenite in humanitarne namene. To je stara laž, a generacije ji še vedno verjamejo.
(Henry D. Thoreau, ameriški esejist, pisatelj, politični aktivist, okoljevarstvenik in filozof)

Vojna in pravičnost

Vojna je največji zločin. Vendar ni napadalca, ki ne bi tega zločina opravičeval s sklicevanjem na pravičnost.

(Voltaire)

Zgodovinar o zločinih cerkve

Na svetu ni organizacije, ki bi bila v antiki, vključno s srednjim in novim vekom ter posebno v 20-tem stoletju tako obremenjena z zločini kot rimsko-katoliška cerkev.
(Nemški zgodovinar Karlheinz Deschner)

Gregor Jazbec, vojaški psiholog

- General Eisenhower je vojno opisal kot čas, v katerem se pobijajo ljudje, ki se med seboj ne poznajo, na ukaz tistih, ki se med seboj dobro poznajo, a se pustijo pri miru. Bo držalo.
- Orožje ni na svetu zaradi estetskih vzgibov, ampak je narejeno zato, da trga, seka, razstreljuje in zažiga drugo človeško bitje. In tako je videti boj. Mesarija.
- Avanturizem in "možatost" z leti vojaščine upada, vse bolj postaja impregniran z občutkom, da je v stroju, ki mu za človeka ni veliko mar.
- Javnost ve o vojni toliko in isto, kar jim dozirajo mediji. Ti jim jo predstavljajo shizofreno – po eni strani jo glorificirajo in romantizirajo v obliki bojevniških filmov, po drugi strani - vendar veliko redkeje - predstavljajo njeno grozljivost.
(Vir: Pravi obraz vojne: Privlačen oder, za zaveso pa mesoreznica)

Najnovejši prispevki

Vsi prispevki